• September 26, 2022

Het eten van Suriname

Eten afhalen Venray

Veel mensen van over de hele wereld hebben favoriete Surinaamse gerechten. Surinaams Eten afhalen Venray is zo verbazingwekkend goed dat het zijn weg uit Nederland heeft gevonden en nu verkrijgbaar is in verschillende landen in Zuid Oost Azië.

De gerechten van de Surinaamse koks zijn niet per se origineel. De tekst gaat niet in op de techniek van het koken op zich. Het geeft u wel een basisidee van het eten en de kookstijl. En we kunnen vaststellen dat Suriname  in staat is dit authentieke voedsel op de borden van Amerikanen en de rest van de wereld te brengen.

Een van de belangrijkste redenen waarom Suriname in staat is het authentieke en heerlijke eten op de borden te brengen, is hun grote kennis van de diverse lokale gerechten. Ze hebben beroemde restaurants bezocht en hebben een groot aantal gerechten kunnen proeven. Ze hebben ook veel informatie kunnen geven over het voedsel en de gerechten die gewoonlijk in zijn geboortestreek worden gegeten.

Wij kunnen drie belangrijke regionale gebieden in Suriname aanwijzen. De Ilocos-regio is beroemd om zijn rijst en is een basisvoedsel voor veel gezinnen. De Joker provincie en Casigizes staan bekend om hun heerlijke rundvlees en is ook een basisvoedsel. De Sai provincie is onbekend voor zijn speciale voedingsmiddelen maar is bekend voor zijn marktactiviteiten en de teelt van pinda’s. In Iloilo worden bepaalde gerechten geassocieerd met het hoofdvoedsel van Cebu. Misschien bent u al bekend met de rijke kwaliteit van azijn bekend als calamansi. Candiggan staat ook bekend om haar licht verteerbare snoepjes. Zelfs suiker is te vinden in Iloilo maar onze favoriet is de gabi.

De provincies van de Zuid-Luzon regio staan ook bekend om hun pittige voedsel. Puto, sterktes van de putting green, uitbraak van salmonella bacteriën. Dit is ook bekend als een van de gezondste provincies in de Filippijnen voor verse groenten en fruit. Als je op zoek bent naar pittigheid, dan is Cebu zeker iets voor jou.

Koken wordt in Suriname als een kunst beschouwd. Er zijn veel mogelijkheden om te koken en er zijn veel manieren om de maaltijden te bereiden. Een favoriet is Tabaqui. Dit is een gids voor het koken van kippenhanden. Nadat de kip is gevild, pak je een stamper en zorg je ervoor dat je deze klei oven. Dan zul je in staat zijn om de kippenborsten en ook de vleugels te koken in minder dan 30 minuten.

Surinamers eten ook veel vis, kreeften, garnalen en vele andere soorten vlees. Het is heel gebruikelijk om gekookte garnalen op de markten te vinden. De barbecue is niet alleen populair in Suriname. Het is ook een favoriet gerecht in vele andere landen. De bagoong is een ander gerecht dat favoriet is bij de Surinamers. Het is eigenlijk een stoofpot van bonen en varkensvlees. In Suriname wordt het gebruikt als een essentieel bijgerecht.

De jarajas is ook een zeer populair Surinaams gerecht. Het is een reeks van kleine smakelijke porties. Het is gemaakt van hele maïstortilla’s met vlees en groenten erin. Je moet niet gewend zijn aan moeilijkheden bij het bereiden van dit gerecht. Kook de tortilla’s tot een wetenschap die u in staat zal stellen om de fijnste jarajas te maken. Ondertussen, ga je naar een kookwinkel en sla je maïs in pot in.

Wat we hiervan kunnen leren is dat hoezeer we ons voedsel ook bereiden, het nooit saai is. De chef-koks grillen het eten omdat het de smaak verbetert. Als je het niet kunt grillen, kook het dan in een beetje water en zout. Hoe gaat dat? Je moet het eten gewoon goed koken.

Een extra opmerking: In de Surinaamse keuken wordt Pattaya gebruikt, dat is een soort pittige rundvleessoep. Het wordt gemaakt van lever, hart, longen en fijne stukken rundvlees. Zo kan iedereen een heerlijke maaltijd hebben.