• June 29, 2022

Japanese Sushi

California Maki Op Schotel

omiSushi is "sushi" Japans eten, maar het kent vele regionale variaties en is in principe hetzelfde eten dat in veel verschillende regio's van Japan wordt gegeten. Het kan worden gemaakt met rauwe vis, gekookte of rauwe groenten, tofu en groenten. Ook kan het worden gemaakt met verschillende ingrediënten zoals geribbelde rijst, nori, en sashimi-waardige vis.

Gewoonlijk wordt sushi geserveerd zonder rijst. In Japanse huishoudens is rijst echter een belangrijk onderdeel van een uitgebreide traditionele thuismaaltijd. Naast sushi bestaat sushi van hoge kwaliteit uit verschillende andere ingrediënten. Anders dan in het westen, waar mensen de neiging hebben om hun imitatiekrabvlees op tarwe te smeren, is het in Japan de gewoonte om sushi zonder rijst te eten.

Dit wil niet zeggen dat in Japan de topping van de maaltijd bestaat uit ongekookte vis. In feite wordt de vis in veel gevallen geserveerd als een premium stuk, met toevoeging van wat seizoensgroenten. Een van de meest indrukwekkende aspecten van de hedendaagse Japanse stijl van sushi is de zorgvuldigheid en fijnheid waarmee het wordt opgediend. Traditioneel werd sushi op een zeer rommelige manier geserveerd en het kan behoorlijk smerig zijn om te eten. De Japanners hebben de manier waarop ze hun sushi serveren de afgelopen jaren echter geëvolueerd. Tegenwoordig wordt sushi zo geserveerd dat het iets verfijnder is geworden en de rijst er doelgerichter in is verwerkt. Ook wordt het over het algemeen in kleinere porties geserveerd dan vroeger.

Sushi is geëvolueerd door de vele veranderingen van de cultuur. Toen het voor het eerst in Japan werd geïntroduceerd, werd het beschouwd als "fool proof" voedsel. kalveren werden gebrandmerkt met herkenningstekens, zodat kon worden vastgesteld of zij de zuivere waren of niet. De waarheid is echter dat de naam alleen de macht heeft om het voedsel een etiket van verfijning te geven. Sushi is geëvolueerd van een eenvoudig genotsgerecht tot een verfijnde eetkunst. Het wordt nu beschouwd als een wetenschap en een culinaire kunst met de juiste bereiding. Het is vrij eenvoudig om sushi te maken en het is in het buitenland steeds populairder geworden.