• June 29, 2022

Wijn en kaasfeestjes

Wijn Leiden

Als je een wijn- en kaasfeest geeft, is het belangrijk om een mooie variëteit aan wijnen te serveren. Het is veel leuker om voor alle gasten de rode en witte wijnen bij de hand te hebben, in plaats van alleen je beste bubbels. En een klassieke cocktailshaker, zoals een shaker met koud rood en wit, werkt prachtig voor een kaas- en wijnfeestje.

Als u meer dan een wijn en kaas partij, kunt u een solide verscheidenheid van wijnen om de verschillende levensmiddelen te complimenteren. Mijn favoriet is een wijn-en-brood pairing, waar we serveren een peperkorrel pond cake en een oven-gebakken frambozen witte wijn. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat veel wijnen veel sterker zijn dan ze eruit zien, en in veel gevallen zijn ze zelfs sterker in alcoholgehalte dan ze lijken. Een gelukkige vuistregel is dat alcohol wordt verraden door het uiterlijk van de wijn, niet door de smaak.

Veel ervaren wijnliefhebbers hebben zich de kunst van het wijn kiezen behoorlijk eigen gemaakt. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, terwijl veel aspecten van wijn oplosbaar zijn in alcohol, het belangrijk is om in gedachten te houden dat sommige aspecten, zoals zuur en suiker, dat niet zijn. Als zodanig is het belangrijk om een goede variëteit aan wijnen te hebben en je keuzes te mixen. Dit is echter niet moeilijk. Begin gewoon met de wijnen die u graag wilt drinken en zorg ervoor dat u een goede variëteit van deze wijnen heeft. Als u niet zo ervaren bent met wijn, drink dan alcoholvrije dranken om ervoor te zorgen dat u niet te dronken wordt.

Voordat u de uitnodigingen verstuurt, moet u ervoor zorgen dat alle wijnen zijn gebotteld en gebotteld. Dit maakt het voor de gasten gemakkelijker om eventueel hun eigen wijn mee te brengen.

En voordat het diner wordt opgediend, is het ook handig om een grote schaal salade (en andere bijgerechten) bij de hand te hebben om op te ruimen. Soms zijn een paar glazen witte wijn of champagne of andere dranken, als ze alcoholvrij zijn, precies wat nodig is.

Zodra iedereen op zijn plaats zit, is het meestal tijd voor de gasten om enkele van de dinerwijnen te proeven. Natuurlijk hebben velen de neiging te denken dat de wijnen met elkaar wedijveren. Probeer dit te vermijden. Zoals Solgas en Rubicon in hun etiquettegids zeggen: “Het is onbeleefd om te concurreren met mede-diners.”

Complimenteer de wijnen in plaats daarvan met de naam, met spijzen, met de plaats en, als u in augustus Mardi Gras hebt, met de maand. Bied dan aan om een fles van elke wijn mee te brengen om er een complete maaltijd van te maken.

Bedank aan het eind van de avond uw gastheer voor de heerlijke maaltijd en zeg: “Dank u, maar ik moet me nu terugtrekken.