• June 29, 2022

Wat is er? Eten:

Eten Axel

Eten:

1. P-tabel – Voedingsmiddelen kunnen worden ingedeeld naar hun uiterlijk en smaak. Deze zijn gebaseerd op de lichaamsdelen en functies.

2. I kleuren – De meeste levensmiddelen zijn geel, rood, oranje, groen en blauw. Deze kleuren komen voor in de meeste soorten levensmiddelen en soms in additieven.

3. D C O M – Dit zijn de twee ogen van het voedsel. Het is de eerste kleur die in aanmerking wordt genomen en is over het algemeen het meest voedzaam. Moeilijk verteerbare vruchten en groenten worden als D geclassificeerd.

4. Vruchten – Deze zijn een goede bron van vitale voedingsstoffen. Deze worden voornamelijk ingenomen voor het behoud van een goede huid en om de hoeveelheid bloed in het menselijk lichaam te verhogen. Het helpt bij het behoud van een goed gezichtsvermogen.

5. Portie groenten – Het is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Het is belangrijk om een deel van de dagelijkse hoeveelheid voedsel te consumeren.

6. Iso-metalen – Dit is een groep verbindingen die bekend staan als metalen. Deze bevatten zuurstof in hun moleculaire vorm. Ze worden aangetroffen in frisdranken, ingeblikte voedingsmiddelen, verwerkte voedingsmiddelen, kerrie, spek, enz. Volgens de laatste studies blijkt dat kleine hoeveelheden Iso-metalen niet schadelijk zijn. Ze zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam.

7. Calcium – Het is een belangrijk bestanddeel van de botten, de tanden en de spieren. Calcium is nodig voor de groei van botten en tanden. Het fungeert ook als een element van de spieren.

8. Zink – Het is een belangrijk element dat het lichaam nodig heeft om zijn functies uit te oefenen. Zink helpt ook bij de vorming van antilichamen.

9. Antioxidanten – Antioxidanten zijn nodig bij de vorming van vrije radicalen. Ze zijn belangrijk bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

10. Detox – Het is nodig voor de ontgifting van het lichaam. Het helpt bij de vrije werking van het lichaam.

11.Eninezuur – Het speelt een belangrijke rol bij de productie en instandhouding van energie. Het is nodig voor de productie van rode bloedcellen. Het helpt bij de goede werking van het hart.

12. Vetzuren – Zij zijn nodig voor de groei van vetcellen. Zij dragen ook bij tot de goede werking van de lever.

13. Gember – speelt een zeer belangrijke rol bij het toevoegen van pit aan het voedsel. Het voegt zoetheid en kleur toe aan het voedsel.

14. Nu deze voedingsmiddelen in de verschillende soorten zijn ingedeeld, kunnen we gemakkelijk zien dat wat als het ene soort voedsel wordt beschouwd, in feite ook een ander soort kan zijn. Toch kan één soort van dit specifieke voedingsmiddel het beste zijn voor iemands gezondheid.

Lees meer

Restaurant 
Uit eten