• September 26, 2022

Tien tips voor een heerlijke, feestelijke tafelschikking voor de feestdagen

Foodstyling
 

De feestdagen zijn super stressvol voor de meeste mensen, maar ze zijn ook een vreugdevolle tijd. De beelden, geuren en geluiden van het seizoen brengen veel vreugde in ons leven. Door de drukte die met de feestdagen gepaard gaat, vergeet je gemakkelijk een aantal kleine dingen die je eetervaring nog aangenamer kunnen maken. Dus of u nu een intieme bijeenkomst organiseert of een grote maaltijd voor vrienden en familie, deze tips helpen u om een tafelschikking te creëren die visueel aantrekkelijk is en tegelijkertijd een lust voor het oog. Ze helpen u ook uw gasten tevreden te houden door ervoor te zorgen dat hun smaakpapillen de hele avond aan hun trekken komen. Deze gids helpt u niet alleen om vooruit te plannen, maar geeft u ook enkele goede ideeën voor het soort tafelschikking dat u in uw vakantiefeesten kunt opnemen.

Maak gebruik van je tafel

Het middelpunt van bijna elke eetkamer is de tafel zelf. Als je de rest van je eetkamer gaat aankleden met mooie borden, servetten en bestek, moet je ervoor zorgen dat je tafel zo mooi mogelijk gedekt is. Een tafel bedekt met verfomfaaide papieren en willekeurige rommel is niet alleen een doorn in het oog, maar zorgt er ook voor dat uw eten er rommelig en onaantrekkelijk uitziet. Bij het versieren voor de feestdagen heb je verschillende opties. U kunt kiezen voor een neutrale inrichting, of u kunt er helemaal voor gaan met alle seizoenskleuren en decoraties. Als u van plan bent veel zoetigheden te serveren, moet u ook overwegen uw tafel te versieren met feestelijk servies, zoals kerstbomen en kransen. U kunt uw tafel ook op andere manieren versieren. U kunt sprookjesverlichting boven de tafel hangen of kaarsen neerzetten bij elke tafel. Een versierde tafel maakt uw eetervaring aangenamer en geeft uw gasten iets leuks om naar te kijken terwijl ze eten.

Meng textuur en kleur met uw servetten en bestek.

Als het om servies gaat, houden de meeste mensen het bij dezelfde paar kleuren en patronen die er tijdens de feestdagen zijn. Eén ding dat uw eetervaring nog aangenamer kan maken is het mengen van textuur en kleuren met uw servetten en bestek. U kunt dezelfde gele servetten gebruiken als de rest van het jaar, maar u kunt ook groene of blauwe servetten toevoegen om uw tafel extra kleur te geven. Wat het servies betreft, kunt u zich houden aan de typische rode en witte kleuren, maar u kunt ook zwarte of zilveren accenten aan uw servies toevoegen om uw maaltijd wat extra textuur en diepte te geven. U kunt zelfs verschillende kleuren tafelkleden gebruiken voor verschillende dagen van de week, zoals een rood tafelkleed op maandag, een blauw op dinsdag en een groen op woensdag.

Denk na over hoe u uw eten serveert

Als het gaat om etentjes en feesttafels, is een ding dat mensen vaak vergeten, de manier waarop ze hun eten serveren (foodstyling). Er zijn veel kleine details die een groot verschil kunnen maken in hoe uw gasten zich voelen tijdens het eten. Als u bijvoorbeeld voorgerechten serveert, zorg er dan voor dat deze in het midden van de tafel worden geplaatst en niet aan de rand. Zo blijft het gesprek op gang terwijl de rest van de maaltijd wordt opgediend en hoeven uw gasten hun nek niet uit te steken om te zien wat er aan de andere kant van de tafel gebeurt. Als u drankjes serveert, moet u er ook voor zorgen dat ze niet te hoog boven de borden van uw gasten staan. Veel mensen houden hun drankjes te dicht bij hun bord, waardoor het moeilijk wordt om hun eten te zien of aan te raken. U moet ook vermijden dat u uw bestek in uw bord legt wanneer u gaat zitten eten. Zo houdt u uw bestek schoon en voorkomt u dat u extra voedsel op uw bord stapelt wanneer u probeert te eten.

Conclusie

Als het gaat om het organiseren van feestjes tijdens de feestdagen, zijn er veel dingen die je in gedachten moet houden. Het eerste en belangrijkste ding dat je nodig hebt om in gedachten te houden is het type van de partij die u host. Bent u hosting een kleine bijeenkomst met uw goede vrienden? Bent u gastheer voor een groot familiediner? Dit zijn enkele belangrijke vragen die u in gedachten moet houden voordat u begint met het plannen van uw feest. Zodra je deze dingen hebt bedacht, kun je beginnen met het plannen van je eten voor het feest en je tafelindelingen voor het feest. Als u een etentje geeft, kunt u meer ronde tafels in uw feest opnemen door een rond tafelkleed te gebruiken. U kunt ook een rond dienblad gebruiken om uw diner af te ronden. Een rond tafelkleed is vooral leuk als u veel hartige gerechten serveert die er het beste uitzien als ze worden omringd door iets groens. U kunt uw tafelschikking ook afronden met wat glaswerk. Gebruik een beker voor wijn, een waterglas voor frisdrank of ijsthee en een karaf voor sterke drank.