• September 26, 2022

Pannenset: Hoe koken een wegwerp levensstijl wordt

Pannenset goedkoop

Het maakt niet uit of u gastronomische maaltijden voor uw gezin kookt of snelle snacks voor uzelf – binnenkort wordt het moeilijker dan ooit om het ook echt te doen. Hoezeer we koken ook koesteren, door onze wegwerpcultuur wordt het een steeds moeilijkere taak. Een voorbeeld hiervan is een doorsnee huishouden in de huidige samenleving. Om geld te besparen en hun aankopen te beperken, kopen ze vaak producten in bulk. Dit betekent dat zij in plaats van verschillende Pannenset goedkoop één set kopen. En zo eindigt de levenscyclus van die pan – na zes maanden, misschien een jaar is alles wat je van ze kunt verwachten voordat ze weer tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Gelukkig zijn er manieren om de levensduur van uw pannensetten zo lang mogelijk te verlengen zonder zo vaak extra geld uit te geven aan nieuwe exemplaren! Laten we eens wat eenvoudige tips bekijken:

Breng je kookgerei naar een professionele reiniger.

Er is niets erger dan thuiskomen en ontdekken dat uw kookgerei onder de vlekken zit. En ook al is het al een tijdje geleden dat u ze voor het laatst hebt schoongemaakt, toch kunnen er na verloop van tijd vlekken op komen. De beste manier om dit te voorkomen is om uw kookgerei naar een professionele reiniger te brengen. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat ze schoon en vlekvrij zijn. U kunt uw potten en pannen laten schoonmaken door een professionele schoonmaker die u vertrouwt of, als u geen vrienden hebt die schoonmakers zijn, kunt u ze zelfs op regelmatige basis laten schoonmaken door een gespecialiseerde schoonmaakdienst. Tegenwoordig bieden veel professionele schoonmaakdiensten online boekings- en planningsdiensten aan, zodat het heel gemakkelijk is om de dienst te organiseren.

Gebruik alleen rubber of siliconen keukengerei

Er zijn vele redenen waarom u alleen rubber of siliconen keukengerei zou moeten gebruiken. Ten eerste reageert rubber niet met aluminium, dus het laat geen sporen of vlekken achter op uw kookgerei. Een ander voordeel van rubber keukengerei is dat het vaatwasmachinebestendig is, wat betekent dat u het niet elke keer met de hand hoeft af te wassen. Als u een groot gezin hebt, kan dit een grote hulp zijn! Rubber en siliconen kookgerei zijn vaak goedkoper dan roestvrijstalen kookgerei, maar ze verliezen na verloop van tijd snel hun vorm en kleverigheid. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te vervangen. Dit soort kookgerei is ook ideaal voor het maken van omeletten, eieren en andere gerechten die veel ruimte nodig hebben.

Kruid uw pannenset voordat u ze voor het eerst gebruikt.

Het kruiden van uw potten en pannen is een geweldige manier om ze in goede conditie te houden. Het beschermt het oppervlak tegen krassen en beschadigingen. Het zorgt er ook voor dat het kookgerei de warmte beter geleidt. U kunt ze kruiden met een beetje olie of vet, een beetje zout en wat kruiden. Het is belangrijk om de potten en pannen gedurende een lange periode te kruiden, niet slechts voor een paar minuten. Gekruide potten en pannen gaan langer mee en presteren beter.

Gebruik een ovenwant bij het hanteren van uw kookgerei.

Hoewel veel mensen het prettig vinden om hun handen op het handvat van een pan te voelen, is het niet veilig om dit te doen. Dat komt omdat het handvat een zeer belangrijk onderdeel is en zeer heet kan worden! Het is ook belangrijk om je handen te beschermen tegen verbranding. Dat kunt u doen door een ovenwant te gebruiken wanneer u de potten en pannen aanraakt. Je kunt een ovenwant met een lange steel nemen of een stevige rubberen spatel. Deze beide accessoires beschermen uw handen tegen brandwonden. Als u geen van beide accessoires hebt, kunt u een dikke doek of een handdoek gebruiken die u bereid bent op te offeren voor dit doel.

Vermijd het gebruik van hitte op anti-aanbak kookgerei.

Dit lijkt misschien een no-brainer, maar verrassend veel mensen vergeten dit te doen. Als je het anti-aanbak oppervlak van een pan verhit, zal het veel sneller slijten. Het is het beste om anti-aanbak kookgerei alleen te gebruiken wanneer u iets gaat koken waarvoor niet veel olie nodig is, zoals omeletten, roereieren, stoofpotjes en andere soortgelijke gerechten. Als u iets wilt maken waarvoor veel olie nodig is, kunt u beter roestvrijstalen of gietijzeren pannen gebruiken. Deze soorten kookgerei hebben geen anti-aanbaklaag en blijven lang goed.

Investeer in roestvrijstalen kookgerei.

Roestvrijstalen kookgerei is een geweldige manier om je pannensetten voor een lange tijd in goede conditie te houden. Het enige nadeel van dit soort kookgerei is dat het vaak duur is. Maar als je ziet hoeveel beter het presteert en hoe veel langer het meegaat, lijkt de prijs het waard. Roestvrijstalen kookgerei kan worden gebruikt op alle soorten warmtebronnen en reageert niet met voedsel. Het geeft ook geen vlekken zoals de antiaanbakoppervlakken van andere kookpotten. Het is ideaal voor het bereiden van eenpansgerechten en andere gerechten waarvoor veel olie nodig is.

Laat geen voedsel aanbranden in gietijzeren kookgerei.

Je zou niet geloven hoeveel mensen dit doen. Als je kookt met gietijzeren kookgerei, zorg er dan altijd voor dat het eten helemaal gaar is voordat je het van de warmtebron haalt. Anders loopt u het risico dat het voedsel verbrandt en de pan kapot gaat. Dit is vooral belangrijk als u stoofpotten, eenpansgerechten en andere gerechten maakt waarvoor veel vloeistof nodig is. Als u bang bent dat het eten aanbrandt, kunt u een hittebestendige pan onder de gietijzeren pan gebruiken om te voorkomen dat het eten aanbrandt. U kunt er ook voor zorgen dat het voedsel helemaal gaar is voordat u het uit de pan haalt.

Conclusie.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop u uw pannensetten voor langere tijd in goede conditie kunt houden. Natuurlijk zijn er ook andere manieren. U kunt ook proberen meer te doen met minder, wat betekent dat u in plaats van elke zes maanden of een jaar nieuwe potten en pannen te kopen, u kunt proberen de potten en pannen die u hebt langer te gebruiken. En natuurlijk kunt u ook nieuwe potten en pannen kopen als u merkt dat uw huidige pannenset beschadigd raken. Dit zijn slechts een paar manieren waarop u geld kunt besparen op potten en pannen. Door goed voor uw potten en pannen te zorgen, kunt u ze gemakkelijker langer gebruiken.