• June 29, 2022

Italiaans eten

Italiaan Middelburg

 

Italiaans eten betekent genieten van de maaltijd. Het betekent niet dat je je vol moet proppen met spaghetti en gehaktballen of dat je pizza’s met kaas moet bestellen. Je moet jezelf niet volstoppen met eten. Italianen eten niet alleen pasta en lunch. Ze zoeken naar iets meer, iets beters, iets dat voedzamer is. Terwijl Amerikanen nogal gung ho lijken te zijn over Italiaans eten, eten ze in werkelijkheid thuis. Italianen eten niet alleen pasta en lunch. Lunch wordt beschouwd als een maaltijd en niet alleen voor Italianen.

Ontbijt

Het ontbijt in Italië wordt altijd beschouwd als een lichte maaltijd. De mensen eten niet te veel vlees en niet te veel kaas en fruit. Daarom worden eieren meestal geklutst en is wentelteefjes een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Het ontbijt wordt meestal aangevuld met koffie en thee, die beide bij iedereen thuis kunnen worden gezet. Thee in de namiddag wordt meestal geserveerd en is een formelere aangelegenheid.

Lunch

De lunch is de hoofdmaaltijd van de dag en bestaat uit aanzienlijk meer voedsel dan ooit aan de ontbijttafel werd geserveerd. Het menu is gevarieerder, alles van pasta tot zeevruchten wordt bij de lunch geserveerd. Het hoogtepunt van de maaltijd is een pot soep, afkomstig uit de voorraadpot of een kan uit de voorraadkast. Daarna volgt gegrild vlees, een salade en, tot slot, een lekker wijntje. De maaltijd gaat meestal niet vergezeld van brood of boter. In Amerika is het gebruikelijk om met een vork en een salade te eten, maar in Italië is het altijd goed om een stuk brood bij de maaltijd te hebben.

Diner

Het avondeten in Italië is meestal een lichte maaltijd. De nadruk van de maaltijd ligt op verse ingrediënten. Vis en zeevruchten zijn zeer populaire hapjes tijdens het diner. Het hoofdgerecht bestaat uit verschillende soorten vlees, maar ook kip is populair. De maaltijd gaat vergezeld van wijn of koffie, die beide al dan niet in een keuken worden bereid. De maaltijd wordt meestal in gangen geserveerd, maar om als gastronomisch Italiaans restaurant te worden beschouwd, wordt de maaltijd vaak enkelvoudig geserveerd. De vorm van de maaltijd is eenvoudig. De meer complexe maaltijdarrangementen worden gewoonlijk alleen in luxere restaurants aangetroffen