• June 29, 2022

Hoe word je een banketbakker?

 

Bakker Roosendaal

 

 

De verantwoordelijkheden van een banketbakker gaan ver terug. De gangbare opvatting is dat van patissiers altijd wordt verwacht dat zij in de frontlinie van een bakkerij, restaurant of hotel werken. Dit komt omdat de functievereisten over het algemeen ver onder de reikwijdte liggen van een baan met één boegbeeld.

Maar in ruimere zin moeten alle koks, of zij nu brood, gebak, chocolade of vlees bewerken, een aantal belangrijke eigenschappen bezitten. Met name de Disinfo-methode verschaft veel informatie over koks en hun werk. Helaas worden, om voor de hand liggende redenen, traditioneel alleen de verkoop- en marketingkant van het vak behandeld.

Een banketbakker moet over grote persoonlijke kwaliteiten beschikken en een natuurtalent zijn in de omgang met mensen. Hij moet aanspreekbaar zijn, altijd glimlachen, benaderbaar zijn, goed kunnen luisteren en een goede oogopslag hebben, schoon zijn en zijn voeten verzorgen. Hij moet ook een carrièrepad gekozen hebben, zijn omgeving onder controle hebben, creatief zijn, oog voor detail hebben, de financiële en fysische aspecten van de producten en vloeistoffen kennen, een groot respect en een aanvaardbaar vaardigheidsniveau hebben, en hardwerkend zijn.

Een carrière in de banketbakkerij kan zeer lonend zijn door het leveren van snoepgoed, taarten op maat en vele andere producten, maar vaak worden ze ook geassocieerd met gezondheidskwesties, overheidsprogramma’s, religieuze organisaties, oorzaken en problemen. Daarom is het belangrijk dat u zo grondig mogelijk contact opneemt met diegenen die u misschien kunnen helpen met sommige van uw vragen.

Niet alleen zul je in staat zijn om een aantal ongelooflijke producten te proeven, je zult ook de kans krijgen om anderen te leren kennen die net als jij gepassioneerd zijn om banketbakker te worden. Het leuke van een baan als banketbakker is dat je heel creatief kunt zijn en veel klanten tevreden kunt stellen, en dat het succes volledig afhangt van de vaardigheid en toewijding van de banketbakker.

Om banketbakker te worden, kun je verschillende dingen doen. Als je van bakken houdt, kun je naar een vierjarige hogeschool of universiteit gaan en een graad in de culinaire kunsten behalen. Of je kunt je carrière beginnen als kok in een gastronomisch afhaalrestaurant of hotel, of in een tehuis wanneer je enige kookvaardigheden hebt verworven.

Of u kunt een mengeling van beide doen. Door in de keuken te blijven, zult u zelf kunnen leren koken, en door samen te werken met mensen die hun inspanningen in de keuken kunnen waarderen. Bovendien kun je culinaire kennis en vaardigheden opdoen die je kunt gebruiken in de horeca of op andere catering-gerelateerde terreinen.

Door in de catering te werken, kunt u omgaan met mensen van lang geleden, en kunt u veel leren van hun stijl en opvattingen over eten, koken en de kunst van het eten serveren. U zult ook in staat zijn een groots diner te bereiden, terwijl u tegelijkertijd volledige objectiviteit behoudt en een strak budget beheert. Het is mogelijk om het element van het zien van je moeder te combineren met het koken voor een enorme menigte.

 

Lees hier meer over: